Wij regelen graag een
bezichtiging voor u.
Bel 0172-509494 voor meer bijzonderheden. Klik hier voor meer informatie
Fethiye

Fethiye is een toeristenplaats aan de zuidkust van Turkije tussen Marmaris en Antalya. Het ligt aan een schitterende baai, omringd door imposante groenbeboste bergen. Op ruim een uur rijden (ongeveer 50 km) van Fethiye bevindt zich de internationale luchthaven van Dalaman. De infrastructuur van Fethiye is goed. Er zijn uitstekende verbindingen met andere steden in de omgeving. De geschiedenis van Fethiye gaat terug tot de 5de eeuw voor Chr., toen het Telmessos heette. De moderne naam Fethiye is een eerbetoon aan de eerste piloot van Turkije, Tarrayeci Fethi Bey. In de omgeving zijn voorts talloze historische monumenten te bezichtigen. Eens was het een belangrijke havenstad in het Lycische Rijk. Uit die tijd dateren de rotsgraven die nu nog te bezichtigen zijn. Het meest opvallende is dat van Amyntas, daterend uit de 4de eeuw voor Chr. Hoog op de heuvel staan de ruïnes van een kruisvaardersburcht gebouwd door de Ridders van Rhodos, terwijl vlakbij de kade een theater is opgegraven, dat eens plaats bood aan 5000 personen.

Fethiye dat niet uitsluitend afhankelijk is van het toerisme, levert dankzij de vruchtbare grond veel landbouwproducten, zoals tomaten (250.000 ton per jaar) katoen, tabak, sesam en anijszaad. Het hele jaar door is Fethiye een levendige stad. Het nieuwere stadsgedeelte Çalis genaamd, heeft een prachtig lang strand met een gezellige boulevard en allerlei winkeltjes, cafés en restaurants. De winters zijn hier mild en aangenaam, terwijl de zomers zonnig, warm en lang zijn.

Aan het Çalisstrand en ook aan het verderop gelegen strand van Ölüdeniz is volop gelegenheid voor allerlei watersporten: zwemmen, surfen, waterskiën, zeilen en vooral duiken. De temperatuur van het zeewater is het gehele jaar door aangenaam en dankzij de glasheldere zee is elke duik een avonturentocht naar oude ruïnes in de zee, terwijl vissen in allelei kleuren voorbijschieten en dolfijnen soms met je meezwemmen. De omgeving van Fethiye leent zich voor vele soorten activiteiten, zoals zeilvliegen vanaf de Bababerg (1969 m), waarbij de Blauwe Lagune vanuit de lucht is te bewonderen, een bergwandeling maken door de Rotskloof van Saklikent (Verborgen Stad), kanovaren of raften op de bergstromen, vlinders bekijken in de Vlindervallei, raften op de Dalamanrivier, mountainbiken, bergbeklimmen, paardrijden, of gewoon wandelen in de vrije natuur.

Fethiye ligt direct aan zee en is omgeven door statige imposante bergen, de zuidwest uitlopers van het Taurusgebergte. De groenbeboste bergen zijn begroeid met Tijm, Laurier en Pijnbomen. Zij zorgen voor een verrassende geur en frisse koelte.

Manor Internationale Garantie Makelaars heeft in deze regio contact met verschillende bekende bouwbedrijven en binnenkort hopen wij u te kunnen informeren over aantrekkelijke producten in deze omgeving.
Alle rechten zijn voorbehouden - Manor Internationale Garantie Makelaars - 2013