Wij regelen graag een
bezichtiging voor u.
Bel 0172-509494 voor meer bijzonderheden. Klik hier voor meer informatie
Steden
Turkije, zon, zee, strand, populair vakantieland...

Land van verrassende mogelijkheden. Turkije ligt zowel op het Europese als op het Aziatische continent en wordt daarom vaak beschouwd als de brug tussen Oost en West. Het is maar liefst 23 maal groter dan Nederland en heeft ongeveer 75 miljoen inwoners. Deze schakel tussen Oost en West wordt aan drie kanten omringd door de zee en beschikt over meer dan 8000 km aan kuststrook. Turkije ontwikkelde zich in de afgelopen decennia snel tot een industrieland met een stabiele, jaarlijks groeiende economie.

Van oudsher heeft de westelijke kuststrook van Turkije velen aangetrokken. Herodotus, de grondlegger van de geschiedschrijving, beschreef de westkust van Turkije als “de plaats waar de wereld, de maan en de sterren het dichtst bijelkaar te zien zijn”. Vele beschavingen hebben hier hun sporen achtergelaten. De antieke monumenten en historische bezienswaardigheden in dit gebied getuigen hiervan. Naast een culturele en historische erfenis heeft Turkije ook prachtig natuurschoon te bieden. Zon, zee en strand zijn er in overvloed en de recreatiemogelijkheden zijn talloos.

In de westelijke kuststreek van Turkije, langs de Egeïsche Zee, verrijzen de laatste jaren op prachtige locaties vakantieresorts, met een keur aan vakantiewoningen.

De lage prijzen van de Turkse huizenmarkt, tezamen met het aangename milde klimaat en de lage kosten van levensonderhoud zijn redenen om een investering in onroerend goed in Turkije te overwegen. Het bezit van een vakantiewoning in Turkije zal jarenlang voor veel vakantieplezier zorgen.

De Egeïsche kuststrook van Turkije

De Egeische regio heeft een mooie kuststreek met veleeilandjes in een azuurblauwe zee, die uitloopt in goudgelestranden. De baaien zijn veelal omgeven door glooiendeheuvels begroeid met olijf- en pijnbomen, dennen encypressen. Idyllische vissersdorpjes en bruisende vakantieplaatsenwisselen elkaar af. De historie is hier voelbaar en voert je mee naar antieke beschavingen, cultuur en mythologie. Dankzij hetmediterrane klimaat in deze streek zijn de zomers lang en warm en de winters aangenaam en zacht. De dorpsbevolking leeft er van de visserij, olijven- of groenteteelt.

Tomaten, aubergines, courgettes en paprika’s worden in de vroege ochtenduren geoogst en daarna meteen op de lokale markten te koop aangeboden. De aroma’s van versgeplukte kruiden, zoals rozemarijn, salie, tijm, peterselie en bieslook hangen in de lucht. De druiven, die hier in de zon rijpen, vinden we terug in vaak verrassende Turkse wijnen. De helft van het totale aantal olijfbomen van Turkije bevindt zich in deze regio en zorgt voor een overvloed aan olijven en olijfolie, onmisbaar product in de Turkse cuisine.

Hier zijn alle ingredienten aanwezig om over te gaan tot de gezonde mediterrane levensstijl. De stress valt weg.Mensen nemen de tijd voor elkaar en genieten samen van lang en vooral gezellig tafelen. Gastvrijheid staat hoog in het Turkse vaandel. Turken zijn trots op hun land en laten U graag hiermee kennismaken, en ook met hun gewoonten en tradities. Zij zullen U overal te hulp schieten, zelfs als dat niet echt nodig is. Dit komt voort uit welgemeende hartelijkheid.

De Egeische kuststreek heeft voor elk wat wils. Natuurliefhebbers, zonaanbidders, fotofanaten, sportenthousiasten, zeilers en archeologen, iedereen kan hier genieten.

Investeren in Turkije

Turkije is een populaire vakantiebestemming. Met de groei in populariteit is ook de belangstelling voor een eigen vakantiewoning in Turkije toegenomen. Toeristen voelen zich door het aangename klimaat, de vele recereatiemogelijkheden, de historische bezienswaardigheden en niet in de laatste plaats de lage kosten van levensonderhoud aangetrokken om er veelvuldig van korte of langere vakanties te genieten.

Bovendien zijn er vanuit Europa frequente en goedkope vliegverbindingen en de reis duurt niet lang. De aankoop van een eigen vakantiehuis in Turkije ligt dan voor de hand. Investeren in een tweede woning in Turkije is aantrekkelijk.

Er is keuze uit een groot aanbod. De huizenprijzen zijn, in vergelijking met Europa, laag te noemen en verhuur van de woning kan ertoe bijdragen dat het rendement wordt verhoogd. Daarnaast stijgt de waarde van een woning in Turkije jaarlijks en ook dit draagt bij aan het rendement.

Alle rechten zijn voorbehouden - Manor Internationale Garantie Makelaars - 2013